DEFENDO
reális önvédelem

Berta Orsolya

Bemutatkozás

Korábban versenyúszó voltam, ami megalapozta a sport és a testedzés szeretetét az életemben. A mai napig igyekszem többféle mozgásformával karbantartani magam, legyen az úszás, kocogás, cross training, vagy girja-gyakorlatok.

Gyerekkorom óta foglalkoztatott a gondolat, hogy ha veszélyes szituációba kerülnék, hogyan tudnám megvédeni magam, vagy akár szeretteimet, ha nincs más kiút. Már az általános iskola alsó tagozatában is volt részem fenyegető helyzetekben, ahol ugyan határozott fellépéssel megoldottam a problémát, de éreztem, hogy az önvédelmi eszköztáram nem túl sokrétű. A közelharcról, birkózásról csak annyit tudtam, amennyit otthon a testvéremmel való küzdelmekből megtapasztalhattam ☺ 

Így a későbbiek során maradt a fantázia világa: mi lenne ha… és én próbáltam kitalálni fejben, mit tennék… a támadó vajon erre mit tenne… de fogalmam sem volt, csak néhány akciófilmes jelenet jutott eszembe.

A Jyrki Saario-féle Defendo önvédelmi rendszerrel jóval később, 2011-ben ismerkedtem meg. Emlékeszem, akkor még izgalommal kezdtem neki a tréningnek, annyira új volt az önvédelem számomra, de azonnal éreztem, itt a helyem!

Azóta folyamatosan tanulom, gyakorlom - időközben oktatóvá is váltam, jelenleg pedig a Defendo rendszer S.T.A.R. fokozatú vizsgájára készülök.

Célom, hogy a tőlem telhető legmagasabb szintig eljussak és átadhassam ezt a tudást a hozzám fordulóknak.

Facebook profil: https://www.facebook.com/orsolya.berta.526

Aktuális

Edzések

Város Képzés Időpont Helyszín
BudapestAmazon Defendokedd, csütörtök 18-19hSA Gym, 1132 Victor Hugo utca 6.
BudapestAmazon Defendohétfő, szerda 19-20h SA Gym, 1132 Victor Hugo utca 6.

Elérhetőségek

Város: Budapest

E-mail: berta.orsolyadefendo.hu

Telefonszám: +3630 330 0009